Regina Elisabeta a II-a a consumat, în fiecare după-amiază, un preparat care se află de peste 90 de ani în meniul Familiei Regale. De altfel, un obicei pe care regina îl avea era acela de a bea ceai, oriunde s-ar fi aflat. Iată detaliile mai jos, în articol!
De-a lungul anilor, Casa Regală a Marii Britanii a avut bucătari care au pregătit preparate speciale pentru fiecare membru în parte. De altfel, printre cei care au preferat să aibă un tabiet constant se numără Regina Elisabeta a II-a. Regina a consumat, în fiecare după-amiază, un anumit preparat simplu care se află peste nouă decenii în meniul Familiei Regale.
Până în ultima clipă de viață, Regina Elisabeta a II-a a avut o adevărată echipă care s-a ocupat de doleanțele sale. Printre acestea se numără și cele culinare. Regina avea un anumit tabiet pe care îl respecta oriunde se afla. De pildă, obișnuia să își bea ceaiul, după-amiază, cu gustări dulci și sărate. Printre preferințe se aflau biscuiții cu ciocolată și o gustare din fulgi de ovăz. De altfel, consuma și un anumit sandwich, simplu de pregătit și gustos.
Despre sandwich a făcut precizări Darren McGrady, fost bucătar regal care a fost alături de regină nu mai puțin de 15 ani. În fiecare zi, regina consuma pâine cu unt și dulceață. De cele mai multe ori, utiliza dulceața de căpșuni. De altfel, din meniul Reginei Elisabeta a II-a făcea parte și un sandwich cu ton și maioneză.
„Reginei i s-au servit bănuți de dulceață la creșă când era o fetiță, de atunci îi bea la ceaiul de după-amiază. Simplu, doar pâine și dulceață cu puțin unt – de obicei, dulceață de căpșuni. Făceam dulceața la Balmoral. Castelul cu minunatele căpșuni scoțiene din grădini”, a dezvăluit bucătarul, conform The Mirror.
Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani, la data de 8 septembrie 2022. A decedat la Castelul Balmoral din Scoția. La momentul acela, se afla sub supraveghere medicală, confruntându-se cu o serie de probleme de sănătate.
Sursă foto: Pixabay